INPP reflexintegratie

Primitieve reflexen en de INPP-methode
Als een kind niet tot leren komt en je weet niet waarom, is er een grote kans dat er één of meer reflexen nog niet geïntegreerd zijn! Vaak zie je dat na integratie de problemen afnemen en zelfs geheel verdwijnen!

Herkent u dit?

•       Moeite met leren zwemmen.STNR2
•       Op één of twee benen zitten.
•       Het hoofd wordt ondersteund met de niet schrijvende hand.
•       Tijdens het overschrijven worden er herhaaldelijk fouten gemaakt.
•       Zich moeilijk aan afspraken kunnen houden.
•       Het overschrijven van het bord of uit een boek gaat erg langzaam.
•       Slordig schrijven of moeite hebben met schrijven.
•       In de stoel hangen met het hoofd achterover en de benen uitgestrekt.
•       Niet kunnen stilzitten of niet kunnen stoppen stnr4met praten of geluiden maken.
•       Schrikken van harde geluiden.
•       Bij het fietsen draait het stuur bij omkijken mee.
•       Boven de leeftijd van 5 jaar nog regelmatig in bed of in de broek plassen
•       Het lezen gaat langzaam.
•       Moeilijk kunnen concentreren.
•       Vaak hoofdpijn hebben

Als u dit bij uw kind ziet, kan dat duiden op het nog aanwezig zijn van primitieve reflexen.

Kinderen waarbij deze primitieve reflexen nog niet geïntegreerd zijn, hebben vaak leerproblemen.

Primitieve reflexen:
Reflexen zijn bewegingen die een baby instinctief maakt. Deze bewegingen zorgen er voor dat het centraal zenuwstelsel zich ontwikkelt. Ze helpen bij de ontwikkeling van de zintuigen en de fijne motoriek. Normaal gesproken verdwijnen deze reflexen tijdens het eerste levensjaar en worden ze overgenomen door posturale reflexen.

Bij sommige kinderen gebeurt dit niet volledig. Het centraal zenuwstelsel is nog niet rijp; de motoriek kan veel dingen nog niet aan. Zij kunnen erg veel last hebben van nog aanwezige primaire reflexen.

Ik ben een gecertificeerd Neuro ontwikkelingstherapeut INPP (NDT – INPP) en beschik over de kennis om te testen op de aanwezigheid van primitieve reflexen. Het trainingsprogramma laat vrijwel zonder uitzondering al heel snel veranderingen in het gedrag en leervermogen van het kind zien.

De aanwezigheid van deze reflexen verdwijnt niet uit zichzelf. Er moeten speciale oefeningen gedaan worden. Hoe beter en consequenter de oefeningen gedaan worden, des te groter het resultaat zal zijn!

INPP Nederland
INPP Nederland is de Nederlandse tak van het Institute for Neuro-Physiological Psychology (Instituut voor Neuro-Fysiolologische Psychologie).
De behandelmethode is gebaseerd op het neurologische ontwikkelingsmodel van INPP.

De INPP-methode gaat uit van het idee dat leer- en gedragsproblemen ontstaan door onvolgroeide reflexen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de primitieve reflexen (primaire reflexen) en posturale reflexen (houdingsreflexen).

Door de juiste oefeningen kunnen deze reflexen zich alsnog ontwikkelen, waardoor de problemen afnemen en zelfs geheel verdwijnen. Hier komt geen medicijn aan te pas.

Kijk voor meer informatie op de website van INPP Nederland (zie onderstaande link)
Link: www.inpp.nl

Aan de hand van deze vragenlijst kunt u zelf controleren of er een verband is tussen reflexactiviteit en ontwikkelingsachterstand bij uw kind. Hoe vaker de vragen met ‘Ja’ beantwoord worden, des te groter de kans dat er sprake is van neuro ontwikkelingsvertraging (NOV). Is het antwoord 8 keer of meer ‘ja’ dan is behandeling van NOV vrijwel zeker nodig.

De ingevulde vragenlijst kunt u naar mij opsturen. Ik neem dan contact met u op om een intakegesprek te plannen. Voor het intakegesprek krijgt u een uitgebreidere vragenlijst. Deze helpt mij bij het stellen van de juiste diagnose.

(Om deze vragenlijst goed te kunnen gebruiken moet uw Acrobat Reader gebruiken. Deze kunt u downloaden op: https://get.adobe.com/nl/reader/ als u dit programma nog niet heeft. Heeft u na het installeren van de nieuwste versie van Acrobat Reader nog steeds problemen met het openen van de vragenlijst, volg dan de stappen op deze site: https://helpx.adobe.com/nl/acrobat/kb/cant-view-pdf-web.html)